logo

Joble!

Joble!

Nakon prvog i uspješnog eventa PSYCH OUT, na kojem je poznati profesor psihologije, sudski vještak za psihologiju, Joble_2konzultant i trener te business Coach za održavanje i povećanje osobne, ali i poslovne organizacijske učinkovitosti Boris Blažinić, potkraj 2015. godine, okupljenima udijelio nekoliko savjeta o savladavanju poslovnih prepreka, suočavanja sa stresom, usponima i padovima u poslovnom, ali i osobnom svijetu, u petak (26.2.2016. godine), održan je i drugi event u sklopu projekta Ready, steady, GO! koji provodi Koprivnički poduzetnik u suradnji s Udruženjem obrtnika Koprivnice.

 

 

Svoja iskustva, osobnu i pojoble_3slovnu priču o uspjehu, preprekama, ali i dobrim strana bavljenja poduzetništvom s okupljenim su srednjoškolcima, studentima i nezaposlenima podijelili uspješni mladi lokalni poduzetnici Irena Kovačić (obrt Svijet mašte), Antonio Prstec (Crni mačak d.o.o.), Manuel Marković (Sonitus Acoustics d.o.o.), Vanja Đorđević (obrt Tepka), Adam Blažeković (obrt AVB Service), Maja Blažek (Lollipop j.d.o.o.) te Miran Katar (Katar j.d.o.o.) i Ivan Vrhovski (Wrhovski d.o.o.).

Osim mladih poduzetnika, Jasenka Maltarić – Dujnić, direktorica Upravljanja ljudskim potencijalima u Podravki, ispričala je svoja iskustva i viđenje kakav mora biti idealan radnik, kako se što bolje pripremiti za razgovor za posao i što poslodavac očekuje te tako dala budućim poduzetnicima, direktorima ili pak obrtnicima šalabahter kojim će lakše sjesti nasuprot budućeg poslodavca i iskazati svoju zrelost i zainteresiranost za određeni posao.

Joble_4Debata s temom ‘Ostati u Hrvatskoj ili posao tražiti u inozemstvu’, pokazala je kako mladi žele mijenjati stanje u Hrvatskoj nabolje, ali nisu sigurni kako i na koji način. Pokazalo se da, unatoč rezultatima istraživanja Mladi i poduzetništvo u Koprivničko – križevačkoj županiji , dio mladih želi ostati u Hrvatskoj i ovdje graditi posao i život.

Program je vodio Ivan Šarić, koji je svojim zanimljivim i smiješnim doskočicama i anegdotama začinio cijeli event.

 

 

Kako je bilo, pogledajte u prilogu Dnevnika Varaždinske televizije.

Izvor fotografija: https://www.facebook.com/rsgproject/